Slagverk är så mycket mer än ett trumset

När de flesta personer hör ordet slagverk så tänker de främst på ett trumset med bastrumma, virveltrumma, hihat, några pukor och lite cymbaler. Slagverk är så mycket mer. Blanda in percussions i din musik hjälper till att skapa ett unikt sound. Allt från shakers till timbalas.

Var inte bara en trummis

Att spela på ett trumset är såklart svårare än att spela shaker och kräver mer tid till övning. Däremot kan du enkelt sticka ut genom att utöka din repertoar med flera olika instrument. Det kommer ge en bra edge som musiker om du även kan kombinera dem med din vanliga stil och det kommer få ditt band att sticka ut mer. Ett av Sveriges mest kända band med slagverk, Kroumata la ner sin verksamhet för några år sedan.

Unikt sound

I början kan det kännas omöjligt att förstå hur en marimba ska blandas in i ett deathcore band. Det är det som är utmaningen. Ett unikt sound är inte nödvändigt men det är lättare att sticka ut i mängden av alla musiker. Genom att skapa ett unikt sound för ditt band så kommer det vara lättare för åhörare att känna igen eran musik. Hitta det du behöver, behöver inte vara svårt. Första steget är att köpa ett instrument och börja experimentera.